Cineville is extreem democratisch. En een beetje onhandig

opinie

cinevilleSinds kort kun je in Amsterdam onbeperkt naar de film, voor iets minder dan twee tientjes per maand . De Cineville-pas is een samenwerking tussen dertien filmtheaters en het Parool. Die laatste verzorgt ook de recensies van films op de website.

Op die website (gemaakt door Vandejong op basis van drupal) kun je de pas aanvragen en meteen afrekenen. Tenminste, dat kan iedereen behalve ik. Ik zit namelijk bij de Triodos bank omdat ik liever niet investeer in wapens en bestrijdingsmiddelen. En de Triodos bank heeft geen iDeal.

Je kunt bij Activetickets, het bedrijf dat de ticketverkoop regelt voor Cineville, alleen maar afrekenen met iDeal. Niet met je creditkaart of via paypal. Zelfs niet gewoon door geld over te maken.

Dus moet ik mijn gegevens op een formuliertje krabbelen en die bij de balie  van Rialto of het Ketelhuis inleveren (irritant). Maar dat kan alleen vóór  19:00. Dus niet als je naar de film gaat (irritant).

Ik moest mijn frustratie ergens kwijt, dat begrijp je. In plaats van te vloeken of ergens tegen aan te trappen, klikte ik onderaan de webpagina die uitlegt hoe je de pas kan aanvragen op add new comment (even het Nederlandse taalbestand installeren Vandejong!) en spuwde mijn gal (nu ja, deed betweterige suggesties). En wat blijkt? Mijn reactie (mirror) verschijnt ongemodereerd, direct onder de uitleg, in nog groter lettertype dan de uitleg zelf! Kijk da’s nog eens hip en democratisch.

Wel een beetje verwarrend ook. Wil je als brave (Rabobank) klant weten hoe je de pas aan moet vragen, krijg je een of ander verhaal te lezen over iemand anders zijn  problemen. Maar een veel groter probleem is dat blijkbaar niemand van de redactie de reactie leest! Ik heb tenminste nog niks gehoord.

Een reactie met kritiek onder één van de belangrijkste pagina’s op je website onbeantwoord laten is veel erger dan slechte reclame. Het is een slechte manier van met je klanten omgaan. Je laat hen lekker schreeuwen (dat is goed), maar tegen een muur (dat is slecht).

Dus Cineville: Haal die reactiemogelijkheid weg of restyle hem zodat hij duidelijk onderscheiden wordt van de hoofdinhoud. En, nog veel belangrijker, GA DE DIALOOG AAN MET REAGEERDERS. Da’s pas echt web 2.0.

Reblog this post [with Zemanta]

Tags: , , , , ,

Leave a Comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>