Maastricht op OpenStreetMap!

Uncategorized

Maastricht is verschenen op openstreetmap.org. Het OpenStreetMap project heeft tot doel de wereld in kaart te brengen met informatie waarop geen copyright berust.

Kaarten gebaseerd op openstreetmap kunnen vrij gebruikt worden in webapplicaties, in tegenstelling tot de kaarten van bedrijven als Google, Yahoo en Microsoft, waar copyright voor geldt. In combinmatie met de open source map-api openlayers biedt OpenStreetMap een perfect open source alternatief voor de Gmap api.

De kaartdata van OpenStreetMap wordt op een zelfde manier verzameld als encyclopedische kennis in Wikipedia, iedereen kan de data veranderen of toevoegen. Waarschijnlijk zal het OpenStreetMap project dezelfde discussie uitlokken over de betrouwbaarheid van de informatie als het Wikipedia project heeft uitgelokt. Op een of andere manier hebben mensen meer vertrouwen in bedrijven (Encyclopaedia Britannica en Google) dan in zichzelf (Wikipedia en OpenStreetMap). Deze bias in de richting van autoriteit is gelukkig aan het veranderen, gezien de populariteit van de projecten die onder vuur liggen.

Tags: , , , , , ,

Leave a Comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>